Yavuz Sultan Selim ile Şah İsmail in Koku Meselesi 1348 gün önce Alıntı('1355197','1355197','6','770')">Spam rapor edinGöndermiş olduğu mücevher dolu sandık padişaha arz olunduktan sonra sandığın içindeki gizli bölme açılır ve etrafı pis bir koku kaplar.İçindeki insan pisliğiymiş!!!! Yanında küçük bir not.Siz buna layıksınız.Yavuz öfkelenir ama bunu belli etmez. Hemen ulemları çağırırı ve Şah İsmail'e en uygun cevabın ne olucağını düşünmelerini söyler. Ulemaların sunmuş olduğu teklifleri(savaşa açmak, aynısını göndermek vs) kabul etmeyen Yavuz çok akıllı bir karar alarak yeni bir mücevher dolu sandık hazırlatır. Şahın elçilerine teslim eder.
Şah İsmailin huzuruna getirilen sandık açıldığında çok değerli mücevherlerle karşılaşılır.
Sandığın gizli bölmesi açıldığında etrafı misk kokusu gül kokusu sarar. Şah İsmail şaşırmıştır.Altında Yavuz Sultan Selim'in küçük bir notu da eklenmiştir.Biz bilirizki insan ne yerse onu ikram eder.
Yavuz Sultan Selim'i burada kutluyorum.Ben açıkçası bu kadar zekice bir cevap veremezdim.
Yorumlar: 0 Görünümler: 409 Etiketler: osmanlı tarihi, yavuz sultan selim, aleviler, safeviler, ile şah ismail, in koku, meselesi |